Op 4 mei herdenken we ook Max Philippens

Geïnspireerd door mijn nicht Elsa, die onderstaande foto op Facebook plaatste, kreeg ik het idee om een stukje over onze opa te schrijven op het Philippens Blog. Speciaal op deze dag, de 4de mei, de dag waarop wij de gevallenen uit de 2de wereldoorlog herdenken. Onder hen was ook onze opa, Max Philippens. Dat is immers waarvoor ik het blog in het leven geroepen heb: om de Philippens geschiedenis te memoreren.
Nu dan: Wie was Max Philippens?

Voluit was het Maximiliaan Hendrik, geboren op dinsdagmorgen 1 juli 1913 om 8.45 uur in de kliniek te Klaten op Java als zoon van tabaksplanter Willem en zijn adres is op de tabaksonderneming Djoewiring te Delangoe in de Residentie Soerakarta. Zoals op de foto te zien is, was hem geen lang leven gegund. De Japanse bezetter heeft hem tewerk gesteld aan de beruchte Birma spoorlijn en hij is daaraan bezweken.

Graf Max Philippens

Graf van Max Philippens in Kanchanaburi, Thailand

Lees verder

Philippensen aller landen, verenigt u!

Na een tijdje rommelen achter de schermen durf ik het nu wel aan om de Philippens familieleden op te roepen zich te verenigen op ‘onze’ site. De Philippens.net site bestaat uit twee delen: het weblog (wat je nu leest) en de genealogie (familiegeschiedenis/stamboom). Het blog zou je kunnen zien als een wijkkrantje met zo af en toe een stukje Philippens familiehistorie dat ik met de rest van de wereld wil delen.

Philippens Familiewapen

Lees verder